MASJID AL-FALAH ZULHIJJAH (vvOnline)

INFAQ PEMBINAAN

MASJID AL-FALAH

Ya Allah, dengan berkat kemuliaan bulan Zulhijah ini, engkau bantulah kami dalam menyiapkan Masjid Al-Falah, Kampung Sungai Ramal Dalam.

Dato, Datin, Tuan Puan sekalian.. Ada sebuah masjid di Bangi yang kini sangat-sangat memerlukan bantuan infaq anda.

Setelah hampir 90% siap, Masjid Al- Falah, Sg Ramal Dalam kini terhenti akibat kekurangan dana.

Kenaikan kos pembinaan yang mendadak selepas pendemik Covid menyebabkan pembinaan masjid ini tergendala.

Projek ini telah dimulakan sejak tahun 2016 dan kami sangat mengharapkan ia dapat disempurnakan secepat mungkin demi keperluan penduduk.

Ada jemaah kami yang sanggup mengadaikan emas demi melihat sebuah masjid baru di Sg Ramal Dalam ini, tetapi sehinggalah beliau meninggal dunia, beliau langsung tidak dapat merasai solat di masjid tersebut.

Keadaan masjid lama yang dibina pada tahun 1970 kini juga sudah terlalu uzur dan tidak lagi mampu menampung jumlah jemaah yang ada akibat pertambahan penduduk di sekitar kawasan ini.

Bersempena dengan bulan Zulhijjah, ayuh rebut kesempatan yang ada untuk membuat amal infaq sebanyak mungkin. ​

Jom berinfaq untuk pembangunan
Masjid Al-Falah sekarang!

KITA BERI BUKAN KERANA KITA MAMPU, TETAPI KERANA MEREKA PERLUKAN KITA

5624 0565 4420

PERTUBUHAN MIHRAB

1222 5010 0302 16

PERTUBUHAN MIHRAB

Alamat:

Untuk
maklumat lanjut boleh hubungi di talian:

En. Muhamad Badrul Hadis
bin Sumwarso

INFAQ MIHRAB MEMBANGUNKAN ASET ISLAM MELALUI INSTITUSI MASJID DAN TAHFIZ (Zulhijjah)

RM30.00RM10,000.00

SKU: N/A Category:

“Daripada Ibn ‘Abbas, dia berkata: Rasulullah s.a.w bersabda: “Tiada hari-hari yang amalan soleh padanya paling Allah sukai melebihi sepuluh hari ini (sepuluh hari awal Zulhijjah)”. Mereka bertanya: “Sekalipun jihad pada jalan Allah?”. Jawab Rasulullah s.a.w: Sekalipun jihad pada jalan Allah, melainkan seorang lelaki yang keluar (berjuang) dengan diri dan hartanya dan tidak mendapat semua itu kembali walaupun sedikit”

-Riwayat al-Bukhari, al-Tirmizi -lafaz di atas adalah lafaz al-Tirmizi- , Abu Daud, Ibn Majah dll

DISCLAIMER

DISCLAIMER Pertubuhan Mihrab 4800 Rawang Selangor. 6011-19632876 | [email protected] This website is not related in any way possible with FACEBOOK. Inc. This site is also not endorsed by FACEBOOK. This “link” is also not affiliated or has any correlations in any way possible with TIKTOK. TIKTOK does not sponsor, endorse nor they do approve of anything mentioned inside this site. The contents of this site are respectively a trademark and copyrighted by respective owner. “Facebook” or FB is a registered trademark of Facebook.com whereas “TikTok” is a registered trademark of tiktok.com . Any data received via this site will be 100% used and managed by “name of client” . The datas will not be shared and given to any unauthorise party or any third party without the permission of respective owner.

Copyright © 2023 PERTUBUHAN MIHRAB | POWERED BY KAYA N KAYA VIRAL