KEMPEN

MEMBINA

ASET ISLAM

Ya Allah, dengan berkat kemuliaan dan kebesaranmu, engkau bantulah kami dalam kempen membina Aset Islam masjid serta pusat tahfiz.

RM 0
DANA DIPERLUKAN
RM 0
JUMLAH KUTIPAN
RM 0
MASIH DIPERLUKAN

Setelah hampir 90% siap, Masjid Al- Falah, Sg Ramal Dalam kini terhenti akibat kekurangan dana..

Dato, Datin, Tuan Puan sekalian.. Ada sebuah masjid di Bangi yang kini sangat-sangat memerlukan bantuan infaq anda.

Kenaikan kos pembinaan yang mendadak selepas pendemik Covid menyebabkan pembinaan masjid ini tergendala. Projek ini telah dimulakan sejak tahun 2016 dan kami sangat mengharapkan ia dapat disempurnakan secepat mungkin demi keperluan penduduk.

Keadaan masjid lama yang dibina pada tahun 1970 kini juga sudah terlalu uzur dan tidak lagi mampu menampung jumlah jemaah yang ada akibat pertambahan penduduk di sekitar kawasan ini.

Ada jemaah kami yang sanggup mengadaikan emas demi melihat sebuah masjid baru di Sg Ramal Dalam ini, tetapi sehinggalah beliau meninggal dunia, beliau langsung tidak dapat merasai solat di masjid tersebut.

Ayuh tuan puan, kita rebut kesempatan yang ada untuk membuat amal infaq sebanyak mungkin.

Jom berinfaq untuk pembangunan
Masjid Al-Falah sekarang!

“Sedekah sama sekali tidak mengurangi kekayaan. Dan hamba yang mengampuni (orang lain), Allah menambahkan kehormatannya, dan orang yang merendah hati, Allah mengangkat kedudukannya.”

(Riwayat Abu Hurairah RA)

Masjid Nurul Islamiah, Kg Sungai Choh sudah tidak dapat menampung jemaah yang semakin ramai sehingga terpaksa solat di perkarangan masjid. Syukur, apabila penantian ini telah berakhir apabila Masjid Nurul Islamiah telah melantik Yayasan Mihrab untuk mengumpulkan dana bagi pembinaan masjid yang lebih baik untuk kegunaan para jemaah di sini.

Apabila Masjid Nurul Islamiah, Kg Sungai Choh siap kelak, ia akan dilengkapi dengan kemudahan dan fasiliti berikut:

Alhamdulillah, Yayasan Mihrab telah menyerahkan cek sebanyak RM100,000 kepada Masjid Nurul Islamiah, Kg Sungai Choh bagi fasa 1. Terima kasih kepada para penyumbang yang sudi berinfaq untuk membangunkan masjid ini.Namun, usaha ini tidak berhenti di sini. Ayuh, bersama Yayasan Mihrab membantu agar pembangunan Masjid Nurul Islamiah ini dapat disegerakan dan menjadi realiti tidak lama lagi.

Pembinaan Masjid Nurul Islamiah, Sg. Choh

Pada awalnya, Maahad Tahfiz Sains Fatimah Az Zahrah menyewa bangunan untuk menjalankan sesi pembelajaran. Namun, ruang dan kemudahan sedia ada sangat terhad kerana pertambahan pelajar yang semakin ramai.Syukur alhamdulillah, Maahad Tahfiz Sains Fatimah Az Zahrah telah membuat pembelian tanah. Walau bagaimanapun, dana yang diperlukan masih tidak mencukupi.

Apabila Maahad Tahfiz Sains Fatimah Az Zahrah siap kelak, ia akan dilengkapi dengan kemudahan dan fasiliti berikut:

Surat Kebenaran
Bina Masjid :

Surat Kebenaran KutipAN Derma :

KITA BERI BUKAN KERANA KITA MAMPU, TETAPI KERANA MEREKA PERLUKAN KITA

5624 0567 6433

YAYASAN MIHRAB

Alamat:

Untuk
maklumat lanjut boleh hubungi di talian:

Layari kami di:

INFAQ MIHRAB MEMBANGUNKAN ASET ISLAM MELALUI INSTITUSI MASJID DAN TAHFIZ (ONLINE)

RM30.00RM10,000.00

SKU: N/A Category:

Mereka merayu dengan berkata, “…Wahai Tuhanku! Alangkah baiknya kalau Engkau lambatkan kedatangan ajal matiku – ke suatu masa yang sedikit sahaja lagi, supaya aku dapat bersedekah dan dapat pula aku menjadi dari orang-orang yang soleh”

- Surah Al-Munafiqun 63:10)

DISCLAIMER

DISCLAIMER Yayasan Mihrab 4800 Rawang Selangor. 6011-19632876 | [email protected] This website is not related in any way possible with FACEBOOK. Inc. This site is also not endorsed by FACEBOOK. This “link” is also not affiliated or has any correlations in any way possible with TIKTOK. TIKTOK does not sponsor, endorse nor they do approve of anything mentioned inside this site. The contents of this site are respectively a trademark and copyrighted by respective owner. “Facebook” or FB is a registered trademark of Facebook.com whereas “TikTok” is a registered trademark of tiktok.com . Any data received via this site will be 100% used and managed by “name of client” . The datas will not be shared and given to any unauthorise party or any third party without the permission of respective owner.

Copyright © 2024 YAYASAN MIHRAB | POWERED BY KNKV GROUP